Kas ir LAIVA

Folkloras kopa LAIVA dibināta pirms vairāk kā 20 gadiem. Tās dibinātāja un ilggadēja vadītāja ANDA ĀBELE, folkloriste ar pieredzi dziedāšanā un etnogrāfisko mūzikas instrumentu - kokles un stabules - spēlēšanā, kā arī apveltīta ar īpašām prasmēm to visu iemācīt arī citiem - neatkarīgi no vecuma un iedzimtā talanta daudzuma. Anda ir mūsu Dzintara kokle.

LAIVA ir īpaši atvērta folkloras draugu kopa. Tiem, kuŗi vēlas dziedāt un spēlēt LAIVĀ, tajā ir ļoti viegli iekļūt. Pie mums nav kāda ārēji nosacīta pārbaudes laika - ir tikai viens noteikums, kas dzīvo katrā pašā - vēlme darboties, dziedāt, muzicēt.

LAIVĀ daudzi spēlē dažādus mūzikas instrumentus, - kokles un stabules, kā arī dažādus ritma instrumentus, dzied, dejo, iet rotaļās, turklāt arī bieži paši gatavo tērpus, to detaļas - šuj kreklus, pin jostas un celaines.

Dzīve LAIVĀ ir ne tikai mēģinājumi divas reizes nedēļā, bet arī tradicionālo gadskārtu svētku svētīšana, citu sadzīves rituālu (māju iesvētīšanas, krustabu un citu) apguve un īstenošana, bet arī piedalīšanās folkloras kustībā visā valstī.

otrdiena, 2009. gada 14. jūlijs

Baltica fotoalbumi


Starptautisko Baltijas valstu Folkloras Svētku '2009 fotoattēlu kopas:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru